Gas(flessen)

Gasflessen

In onze opslag hebben we een assortiment van gasflessen, welke in eigendom zijn van Verhaaf B.V., bestaande uit 10 liter, 30 liter en 50 liter. Onze gasflessen zijn niet op huurbasis, maar vraag naar onze voorwaarden.

Gassen

We hebben ook een groot assortiment van gassen die we kunnen leveren. Het betreffen de gangbare gassen die voorradig zijn zoals: zuurstof, stikstof, argon, menggas, helium en koelgas. Naast deze gangbare gassen behoren ook speciale gassen tot de mogelijkheden, zoals brandbare gassen (propaan en acetyleen). Gassen kunnen geleverd worden in flessen welke in eigendom zijn van ons, alsmede in flessen welke in eigendom zijn van de klant. Alle gassen worden geleverd conform de geldende normen.

Vullen

Tot onze beschikking hebben we diverse HD compressoren en HD gasboosters, waarmee onder andere ademlucht-, zuurstof-, stikstof-, menggas-, argon- en heliumflessen gevuld en vervuld kunnen worden. Door onze eigen vulinstallaties is het vullen van flessen in enkele minuten gerealiseerd. Daarnaast beschikken we ook over een eigen vloeibare koolzuuropslag en vulinrichting om onder andere brandblussers mee te vullen. De kwaliteit van de ademlucht in ons bedrijf wordt continue bewaakt en ieder kwartaal geanalyseerd.

Conserveren

Wij kunnen alle soorten gasflessen voorzien van een nieuwe conserveringslaag. De voornaamste redenen om gasflessen opnieuw te conserveren zijn:

  • bestaande conserveringslaag is aangetast door corrosie
  • wijziging gassoort
  • aanpassen kleurcodering
  • wisseling eigenaar

De meest gangbare conservering bestaat uit een SA2,5 stralen van de metalen flessen, het aanbrengen van een laag 2-k primer en een 2-k aflaklaag. De composiet flessen worden uiteraard niet gestraald. Gasflessen voor gebruik onder water worden na het stralen eerst voorzien van een zink/aluminium laag. Indien noodzakelijk worden de 'schouders' voorzien van een NEN kleurcodering. Het merendeel van de conserveringswerkzaamheden wordt in eigen beheer uitgevoerd in een speciaal voor deze werkzaamheden ingerichte spuitruimte.

Reparaties en onderhoudswerkzaamheden

Naast het vernieuwen van een conserveringslaag kunnen we ook andere reparaties en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de gasflessen. We hebben bijvoorbeeld een voorraad afsluiters voor de meest gangbare gassoorten en -flessen. ook het plaatsen en leveren van uitstroombeveiligingen, sinterbronsfilters en afsluitmoeren zit in ons assortiment. Overige reparaties zoals beschadigde schroefdraden en epoxyharslagen kunnen in onze werkplaats vakkundig worden hersteld. Indien vereist kunnen wij alle werkzaamheden conform de PED of de TPED uitvoeren en/of hierin adviseren.